googlef257f5446835f5f4.html

Airco voor op kantoor / bedrijf

Airco kantoor / airco op kantoor

Deel deze post

Inhoudsopgave

Airco op kantoor laten plaatsen

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun kantoor te voorzien van een airconditioning systeem. Een goed binnenklimaat bevordert namelijk het concentratievermogen van de werknemers. Daarnaast is het een goed alternatief voor de klassieke centrale verwarming. De meeste airco’s kunnen namelijk niet alleen koelen, maar ook verwarmen. Ideaal dus, ook in de winter.

Welke voordelen er nog meer aan airco’s zitten en hoe je de ideale airco vindt, lees je in deze blog. Wil je direct al een offerte ontvangen voor een airco installatie op kantoor? Vraag dan een offerte aan.

Kosten airco op kantoor

De kosten voor een airco op kantoor kunnen natuurlijk heel erg variëren. De prijs voor een installatie is afhankelijk van het totale aantal airco’s dat geïnstalleerd dient te worden. Daarnaast is de prijs afhankelijk van de situatie: is het een oud of nieuw gebouw, moet er door betonnen muren geboord worden, is de groepenkast geschikt voor een nieuwe installatie, etc. 

Maar om toch een prijsindicatie te kunnen geven hebben we onderstaand een tabel toegevoegd. Hierin is te zien wat een airco kost met standaardinstallatie. Zie dit als een soort ‘vanaf prijs’, want in veel gevallen moeten er nog extra diensten bijkomen.

Voordat je de tabel bekijkt is het handig om te weten wat voor vermogen je nodig hebt. 

Het vermogen van de airco hangt af van de ruimte waar de binnenunit moet komen. Hoe groter de ruimte, hoe meer vermogen de airco moet hebben. Over het algemeen gelden de volgende richtlijnen:

  • Voor ruimtes t/m 50m3 is een 2KW airconditioning het meest passend.
  • Voor ruimtes t/m 60m3 is een 2,5KW airconditioning het meest passend.
  • Voor ruimtes t/m 90m3 is een 3,5KW airconditioning het meest passend.
  • Voor ruimtes t/m 125m3 is een 5KW airconditioning het meest passend.
  • Voor ruimtes t/m 300m3 is een 7,5KW airconditioning het meest passend.

Onderstaand vind je de richtprijzen van de diverse type airconditioning.

 Aanschaf en montage
Single Split Airco – 2.1kW (kleine ruimte)€1200 – €1600
Multi Split airco – 2.1kW per unit (2-3 kleine ruimtes)€3000 – €3500
Single split airco – 3,5kW (Gemiddelde ruimte)€1500 – €2000
Multi split airco – 3,5kW (2x gemiddelde ruimte)€3500 – €4000
Single split airco – 5kW (grote ruimte)€2000 – €2500
 Extra kosten
Airco vervangen met wifi€ 100,- tot € 200,-
Design airco vervangen€ 300,- tot € 400,-
Kosten vakman per uur€ 45,- tot € 60,-

Airco modellen die geschikt zijn voor kantoor

In principe kan je elk type airconditioning op kantoor installeren. Toch zien we dat er over het algemeen gekozen wordt voor twee typen airconditioning.

Het wandmodel

Het wandmodel is het ‘bekende’ model en wordt bijna altijd ingezet in huizen. Ook voor kantoren is het wandmodel een uitstekende optie. Wij zien vooral dat dit model wordt ingezet in kleinere ruimtes, zoals vergaderruimtes. 

De casette unit

De casette unit wordt verwerkt in het plafond en wordt vooral ingezet bij grotere ruimtes, zoals bij de werkplekken. De casette unit wordt vaak gecombineerd met het wandmodel.

Airco laten installeren op kantoor?

Wanneer je een airco wilt laten plaatsen op kantoor is het dus een goed plan om je vooraf goed in te lezen en te laten adviseren. Wat voor type airco wil ik, hoeveel vermogen en waar wil ik deze plaatsen? Als je dat weet is het van belang om een goede installateur te vinden die je airco kan plaatsen. Klimaatoffertes.nl helpt je bij dit proces!

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Onze experts zullen dan naar de specifieke situatie kijken en meerdere op maat gemaakte offertes opsturen. Zo weet je zeker dat je de klus door een gecertificeerde vakman laat uitvoeren en niet teveel betaalt!

Mocht je nog niet toe zijn aan een offerte maar heb je nog een aantal vragen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen via info@klimaatoffertes.nl

airco-voor-kantoor-bedrijf
Airco voor kantoor nodig? Vraag een offerte aan!

Abonneer op onze nieuwsbrief

En ontvang als eerste updates en aanbiedingen

Ontdek onze andere blogs

Klimaatoffertes is nu vindjouwvakman.com

X