welke airco heb ik nodig (1)

Deel deze post

Inhoudsopgave

Introductie

Nu je weet hoe een airco werkt en hoeveel hij ongeveer kost is de volgende vraag: Welke airco heb ik nodig?. In deze blog leggen we je uit hoe je erachter komt welke airco bij jou past.

Welke airco heb ik nodig?

Welke airco je nodig hebt is afhankelijk van een aantal factoren. Dit is het aantal ruimtes dat verwarmd/verkoeld moet worden, de grootte van de ruimtes en de specifiekere eisen die gesteld worden (bijvoorbeeld WIFI of warm water). Voor elke toepassing en elk model kan Klimaatofferte.nl een passende offerte voor je opstellen.

Single Split en Multi Split

Voordat je een goede keuze kan maken over welke airco je nodig hebt, is het belangrijk om te snappen waar je uit kan kiezen. Naast bovenstaande factoren zijn er namelijk enorm veel type en modellen airconditioning. Zo zijn er single-split airco’s, multi-split airco’s en VRF aircosystemen. De eerste twee zullen het meest van toepassing zijn wanneer je op zoek bent naar een airconditioning in huis, kantoor, of winkel.

Wanneer je één ruimte wilt koelen/verwarmen wordt er gebruik gemaakt van een single split airconditioning. Bij een single split airco is er één buitendeel, en één binnendeel. Het buitendeel wordt bijvoorbeeld aan de muur geplaatst en het binnendeel in de slaapkamer of woonkamer. Zoals je wellicht snapt worden deze aircosystemen vooral ingezet in huizen of winkels.

Wil je 2 tot 5 ruimtes koelen/verwarmen, dan krijg je te maken met een Multi-Split airconditioning systeem. In dit geval heb je 1 buitendeel en meerdere binnendelen. Dit soort systemen worden vooral ingezet wanneer er meerdere ruimtes in een huis gekoeld moeten worden, bijvoorbeeld een slaapkamer en een woonkamer. Een nadeel van de multi-split airconditioning is dat de binnendelen niet apart van elkaar kunnen functioneren. Dit wil zeggen: de ene airco kan niet verwarmen terwijl de andere aan het koelen is. Ze moeten dus allemaal koelen, of allemaal verwarmen. Wil je dit wel? Dan is een VRF systeem wellicht interessant.

Wil je meer dan 5 ruimtes koelen, dan heb je een VFR systeem nodig. Hierbij is er ook één buitendeel en meerdere binnendelen. Dit wordt meestal gebruikt bij kantoren of industrieën. Zoals besproken is het grote voordeel van een VRF systeem dat de binnendelen apart te bedienen zijn. Terwijl binnendeel 1 aan het koelen is, kan binnendeel 2 verwarmen.

Meer informatie over jouw ideale airco

Nu je weet of je een single split, multi split of VFR airco systeem nodig hebt ben je al een stapje dichterbij jouw ideale airco. Via onderstaande buttons kan je doorklikken daar de informatiepagina van jouw ideale airco systeem. Of lees het hele proces als je een airco wilt kopen en laten installeren.

welke airco heb ik nodig

Abonneer op onze nieuwsbrief

En ontvang als eerste updates en aanbiedingen

Ontdek onze andere blogs