wat is de beste airco

Deel deze post

Inhoudsopgave

Wat is de beste airco?

Wanneer je een airco gaat kopen ben je natuurlijk opzoek naar wat de beste airco is die aansluit bij jouw wensen. In deze blog zullen we jou vertellen waar je op moet letten bij de zoektocht naar wat de beste airco voor jou is. Liever direct een offerte ontvangen? Klik dan hier om een offerte aan te vragen.

Soorten airconditioning

Om te kijken wat de beste airco is voor jou zal je eerst een keuze moeten maken in wat voor soort airconditioning je wil. Om te beginnen zal je moeten kiezen tussen een vaste airconditioning of een mobiele airconditioning. Een mobiele airco zorgt vaak voor minder koeling en verbruikt meer stroom om een kamer te koelen.

Een mobiele airco is goedkoper dan een vaste airco in aanschafprijs maar wanneer een mobiele airco een aantal jaar veel gebruik wordt zal deze aanschafprijs zichzelf compenseren door een hoge energierekening. Daarom werken wij als klimaatoffertes.nl alleen met vaste airconditionings, in deze blog zullen we daarom ook alleen vaste airco’s bespreken.

Een vaste airconditioning bestaat uit 1 buitendeel en 1 of meer binnendelen (single split airco & multi split airco). Het binnendeel is het deel dat in een kamer aan de muur hangt of op de grond staat, dit deel blaast de koude of warme lucht naar binnen. Het buitendeel is een vierkante/ rechthoekige kast die vaak op het dak wordt gezet of aan de muur wordt gehangen, het is ook mogelijk om deze op de grond in de tuin te zetten.

Een vaste airconditioning wordt vaak gezien als de beste airco omdat ze een hoge koelcapaciteit hebben, energiezuinig zijn en weinig geluid produceren.

Persoonlijke situatie

Wat de beste airco is ligt aan welke airco het beste aansluit bij jouw eigen wensen en voorkeuren.  Om te beginnen zal je je persoonlijke situatie in kaart moeten brengen, denk hierbij aan de volgende punten:

 1. Capaciteit: Hoeveel kubieke meter een airco kan koelen of verwarmen wordt gezien als de capaciteit van een airco. Meet dus voordat je opzoek gaat naar een bepaalde airco hoeveel kubieke meter de kamer of ruimte is waarin de airco komt te hangen of staan.
 2. Energielabel: Om niet voor een onaangename verassing te staan wanneer de energierekening komt raden wij aan om te kiezen voor een airconditioning met een energielabel van A of beter. Om een beter beeld te krijgen van hoeveel een airco verbruikt raden wij je aan om deze blog te lezen.
 3. Geluid: Een airco die een beetje geluid maakt kan als vervelend ervaren worden. Toch is dit per situatie verschillend, zo wil je in een slaapkamer natuurlijk een vrijwel geluidloze airco hebben maar in een drukke winkel hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Kijk dus goed in wat voor ruimte de airco komt te hangen en of het hier onaangenaam is als de airco een beetje geluid maakt.
 4. Budget: Het aanschaffen van een airco kan soms best prijzig zijn, kijk daarom van tevoren naar wat je budget zodat je alvast de keuze kan maken tussen een duurder of goedkoper merk airconditioning.
beste airco
Op zoek naar de beste airco voor jou? Vraag een offerte aan!

Beste airco merken

Om erachter te komen wat de beste airco is voor jou, hebben wij op een rijtje gezet welke merken airconditionings wij het beste vinden en het meest mee werken:

 • Daikin
 • Mitsubishi
 • Samsung
 • Panasonic
 • Haier
 • LG
 • Remeha

Bij elk merk airconditioning bieden wij minimaal 2 jaar garantie op de installatie. Dit verschilt per merk en kan verlengd worden wanneer je een onderhoudscontract afsluit.

Welke airco het beste voor jou is ligt ook aan hoeveel geld je te besteden hebt. Airconditionings van de volgende merken zijn iets duurder in prijs: Daikin, Mitsubishi, Samsung, Panasonic en LG. De merken Haier en Remeha zitten in een iets lagere prijsklasse.

 Airconditionings die in de hogere prijsklasse zitten worden gekenmerkt door de volgende punten:

 • Energiezuinig
 • Hoge duurzaamheid
 • Stil
 • Goede garantie en service
 • Koelen/ verwarmen de ruimte snel

De merken Haier en Remeha zijn iets goedkoper maar zijn zeker geen slecht presterende airco’s. Beiden merken staan er om bekend dat ze erg energiezuinig zijn en niet veel geluid maken.

Elk merk airconditioning heeft veel verschillende soorten en types die allemaal op hun eigen manier kunnen aansluiten bij jouw wensen. Kijk op de website van een merk om erachter te komen welke airco echt het beste is voor jou.

Conclusie

Wat de beste airco is, is dus niet zomaar te zeggen. Dit ligt heel erg aan jouw eigen situatie en wensen. Zo zal je moeten kijken naar hoeveel capaciteit de airco nodig heeft, hoeveel budget je hebt, wat voor energielabel de airco moet hebben en hoe stil de airco moet zijn. Als je dit in kaart hebt gebracht is het tijd om een merk airconditioning uit te kiezen. Hierna kan je zelf kiezen welke airco het beste is voor jou. Als je verder nog vragen hebt kan je altijd mailen naar: info@klimaatoffertes.nl

Zodra je erachter bent gekomen welke airco je nodig hebt is het tijd om een vrijblijvende offerte aan te vragen!

Abonneer op onze nieuwsbrief

En ontvang als eerste updates en aanbiedingen

Ontdek onze andere blogs